Biografie

Smash werd opgericht na een optreden op de kerstmarkt van basisschool de Heidepoort in Heikant in december 2011. Ze hadden met een paar vrienden wat kerstnummers ingestudeerd en die werden door het publiek met groot applaus ontvangen. Dat enthousiaste publiek vonden ze wel cool en Smash was een feit. Ze zijn gaan oefenen en al snel hadden ze meer nummers onder de knie. Nadat de Heidepoort een videootje op You-Tube had gepost ging het snel. Smash werd door Vestrock Junior getipt om mee te doen met de Rally naar Vestrock. Na weken repeteren was Smash klaar voor de audities. De jongens van Smash genoten van de auditie op een groot podium op de markt in Hulst en het publiek genoot mee. Uiteindelijk waren er twee winnaars die dag: samen met de band Flip5 hadden ze een plaats bemachtigd op het podium van de eerste editie van Vestrock Junior 2012. In de vroege zomer van 2012 was het zover. Smash was de eerste band die op Vestrock Junior speelde. En hoe!

vestrock logo

 

Smash kreeg de smaak te pakken: ze werden na Vestrock gevraagd voor verschillende (dorps)feesten en festivals in de buurt. Ze schreven zich in voor Steenworp en daar behaalde ze de publieksprijs. En het was een feit Smash speelde in de Pit in Terneuzen in de Finale van 2013.steenworp

De enthousiaste aanmoedigingen van de Steenworp organisatie zorgden ervoor dat Smash zich gesterkt voelde om mee te doen aan meerdere rally’s. Zo volgde RegioRuis en Podium Z. Beide keren wonnen ze ook hier de publieksprijs. Dit is voor Smash een superopsteker, de stemmen van het publiek zijn zo waardevol. Tijdens de optredens weet Smash het publiek te betrekken als geen ander.

2013 is een super druk jaar voor Smash met heel veel optredens. Ze doen mee aan een aantal goede doelen evenementen zoals Night of the Friends in Porgy en Bess voor 3FM Serious Request, en Stichting Doe Iets inzameling voor de Filipijnen. Op beide avonden weten ze een goeie show neer te zetten en veilen ze met succes hun shirts voor het goede doel.

Smash werkt aan bekendheid, ze verkopen Smash polsbandjes, hebben een backdrop en eigen t-shirts en sweaters.

Een heel speciaal optreden was bij de Paerdestal in Terneuzen, Smash speelde daar samen met Maikel Harte het nummer Biettie akumaai.

Zonder Dek Festival-144klein

 

 

 

 

Begin 2014 deed Smash mee aan de Clash of the Coverbands in de Mezz in Breda. Een hele ervaring op een professioneel podium. Ze waren absoluut de jongste band die meedeed aan deze battle. Het optreden van Smash werd goed ontvangen. Het was een feest in de Mezz. Smash ging door naar de halve finale van the Clash of the coverbands in Amsterdam en een hele bus vol fans ging mee om ze aan te moedigen

In 2014 heeft Smash geprobeerd een betere balans te vinden in het aantal optredens, school, sport en muzieklessen. Sinds dit jaar hebben ze een eigen repetitieruimte waar hard gewerkt wordt aan nieuw repertoire.

In 2015 en 2016 heeft Smash een aantal optredens verzorgd op privé feesten, verder bezig geweest met het schrijven van eigen nummers.

Eind 2016 komt het verassende bericht dat de leadzanger Mart Rijksen gaat emigreren naar Australië, dus op zoek naar uitbreiding voor de band. In december audities gehouden en uiteindelijk een nieuwe formatie kunnen vormen.

Op 1 januari het laatste afscheidsoptreden gehad met onze leadzanger Mart

20170101_013919 20170101_015555

Het is gelukt nu per 1-1-2017 te starten met een nieuwe 2e gitarist Jarno de Mul en onze leadzangeres Anouk de Bruijn.

We hopen vanaf 2017 weer volop te kunnen optreden.

Recente berichten

  1. Herfstfeesten De Griete Geef een reactie
  2. Finale Steenworp 22-4-2017 Geef een reactie
  3. Finale Steenworp 22 april Geef een reactie
  4. 11 februari 2017 Smash doet mee met Steenworp! Geef een reactie
  5. Nieuwe bandformatie!!! Geef een reactie
  6. Audities!!! Reacties uitgeschakeld voor Audities!!!
  7. Breaking News Geef een reactie
  8. SMASH op de Aôntjesfeesten in Oud Terneuzen Geef een reactie
  9. Te gek optreden bij Bottles Next Door in Sas van Gent 6 september 2014 1 reactie